Безплатна доставка над 60.00 лв | Свържи се с нас: 0700 20 456
Електронни цигари, електронно наргиле, никотинова течност, CBD, шейк енд вейп, батерии, обслужваеми изпарители RBA, RTA, RDA и RDTA, картомайзери, резервни части и аксесоари
  Категории

  0

   Категории

   Анкета

   Вижте всички статии

   Обсъждане за балансирането на рисковете и ползите в дебата за изпаряването

   %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

   Петнадесет бивши председатели на Дружеството за изследване на никотина и тютюна (SRNT) публикуваха статия, подчертаваща важността на претеглянето на ползите от електронните цигари спрямо техните рискове при обсъждане и обмисляне на вейп регулациите.

    


   Озаглавена "Балансиране на съображенията за рисковете и ползите от електронните цигари", статията разглежда здравните рискове от изпаряването, в сравнение с ползите, свързани с отказването от тютюнопушене, и разглежда необходимостта от балансиране на тези два фактора при разглеждане на регулациите в сектора.

    

    

   regulacii-vape-razgovori-esmoker.bg.jpg

    


   15-те автори (всички бивши президенти на SRNT) посочват, че електронните цигари биха имали по-положително въздействие, ако здравната общност признае ползите им. "Докато доказателствата сочат, че понастоящем изпаряването помага при спиране на тютюнопушенето, въздействието би могло да бъде много по-голямо, ако общественото здравеопазване обърне сериозно внимание на потенциала му и помогне на възрастни пушачи, да получат точна информация за относителните рискове от изпаряването и тютюнопушенето. Това не се случва."

    


   Обсъждайки документа, изпълнителният координатор на Коалицията на азиатско -тихоокеанските защитници за намаляване на вредата от тютюна (CAPHRA) Нанси Лукас заяви, че статията подчертава абсурдността на позицията на Световната здравна организация (СЗО). "Една статия в American Journal of Public Health се оказва преломен момент в дебата за изпаряването. Това показва че Световната Здравна Организация не може да се конкурира, когато става въпрос за обмислено международно мнение и изследвания", каза тя.

    


   "Авторите потвърждават това, което сме казвали през цялото време: преекспонирането с изпаряването на младежи доведе само до увреждане на цялостното обществено здраве. Това е така, защото политиците под натиск се чувстват принудени да намалят привлекателността и наличието на по-безопасни опции за набвяне на никотин, което означава, че по-малко възрастни пушачи успешно се отказват от смъртоносните цигари ", добави тя.


   СЗО се влияе от финансиращи организации


   За съжаление, СЗО стана известна с това, че е в агресивна борба с вейпинга, въпреки всички налични научни данни в полза на използването на електронни цигари за намаляване на вредата от тютюна. Лукас, по-рано подчерта, че позицията на здравната организация срещу електронните цигари е повлияна и компрометирана от лични интереси, които осигуряват средства за организацията, както е в случая.

    


   "Този ​​личен интерес изкриви информацията, за да обслужва политическите и финансовите интереси на Bloomberg Philanthropies и Фондация Гейтс, които осигуряват почти половината от цялото финансиране за СЗО. СЗО ви лъже, за да защити собствените си финансови интереси и да зарадва своите частни донори. Те не са обективни. Те не са съсредоточени върху собствения си мандат за насърчаване на здравето на хората и правото им да имат информация, за да направят информиран избор относно тяхното здраве", каза Лукас.


   Безразсъдният подход на СЗО към вейпинга


   В отговор на неотдавнашните твърдения на СЗО, че изпаряването може да увеличи шансовете на човек да се зарази с коронавируса, CAPHRA е написала книга от 103 страници, в която се казва, че "в стремежа си да избави света от тютюнопушенето" здравната организация отрича милиони от възможността да се откажат успешно чрез изпаряването.

    


   Оригиналната статия публикувана в vapingpost.com можете да прочетете тук.

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари